sâmbătă, 28 februarie 2009

Iubirea lui Dumnezeu fata de om


Natura si revelatia marturisesc deopotriva despre dragostea lui Dumnezeu. Tatal nostru ceresc este izvorul vietii, al intelepciunii si bucuriei. Priviti la lucrurile minunate si frumoase din natura! Ganditi-va la minunata lor adaptare nu numai la nevoile si fericirea omului, ci ale tuturor creaturilor! Lumina soarelui si ploaia care inveselesc si reimprospateaza pamantul, dealurile, marile si campiile, toate ne vorbesc despre Iubirea Creatorului. Dumnezeu este Acela care are grija de nevoile zilnice ale tuturor fapturilor Sale. in cuvinte frumoase psalmistul spune:

Ochii tuturor nadajduiesc in Tine, si Tu le dai hrana la vreme. iti deschizi mana, si saturi dupa dorinta tot ce are viata”. Psalmul 145,15.16.

Dumnezeu a facut pe om in mod desavarsit sfant si fericit; pamantul, asa minunat cum a iesit din mana Creatorului, nu purta nici o urma de decadere sau umbra de blestem. Calcarea legii lui Dumnezeu : legea iubirii : aceasta a adus nenorocire si moarte. Si totusi, in mijlocul suferintelor care sunt un rezultat al pacatului este descoperita dragostea lui Dumnezeu. Este scris ca Dumnezeu a blestemat pamantul din cauza omului
Geneza 3,17). Spinii si palamida : dificultatile si incercarile care au facut ca viata lui sa fie plina de truda si grija : au fost randuite insa spre binele sau, ca o parte a disciplinei necesare in planul lui Dumnezeu pentru ridicarea pacatosului din ruina si degradarea aduse de pacat. Lumea, desi decazuta, nu este toata numai necaz si mizerie. Chiar in natura se afla solii de nadejde si mangaiere. Scaietii sunt plini de flori iar spinii sunt acoperiti cu trandafiri.“Dumnezeu este iubire” este scris pe fiecare boboc de floare ce sta sa se deschida, pe fiecare fir de iarba ce se ridica. Pasarelele incantatoare care fac sa rasune aerul cu trilurile lor inveselitoare, florile atat de delicat colorate care in desavarsirea lor isi raspandesc parfumul, copacii falnici ai padurii cu bogatul lor frunzis de un verde viu : toate marturisesc despre grija parinteasca si iubitoare a Dumnezeului nostru si despre dorinta Sa de a face fericiti pe copiii Sai.Cuvantul lui Dumnezeu descopera caracterul Sau. El insusi a facut si face cunoscut iubirea si mila Sa infinita. Cand Moise s-a rugat: “Arata-mi slava Ta”, Domnul a raspuns: “Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea” (Exod 33,18.19). Aceasta este slava Sa. Domnul a trecut pe dinaintea lui Moise “si a strigat: ‘Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care isi tine dragostea pana la mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul’”

El este milos si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate”, pentru ca “ii place indurarea”. (Iona 4,2; Mica 7,18).

Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumarate dovezi ale iubirii Sale din ceruri si de pe pamant. El a cautat sa ni Se descopere prin lucrurile din natura si prin cele mai profunde si gingase legaturi omenesti pe care inimile noastre le pot cunoaste. Totusi, toate acestea nu oglindesc decat imperfect Iubirea Sa. Cu toate aceste dovezi evidente, vrajmasul a tot binele a orbit mintea oamenilor, asa incat ei privesc spre Dumnezeu cu teama, inchipuindu-si-L ca fiind sever si neiertator. Satana a determinat pe oameni sa considere pe Dumnezeu ca fiind o fiinta al carei atribut principal este judecata severa, unul care este un judecator aspru, un creditor brutal si neinduplecat. El a infatisat pe Creator ca pe unul care pandeste cu multa atentie ca sa poata observa greselile si pacatele oamenilor si sa poata aduce asupra lor judecatile cerului. insa pentru a indeparta aceasta umbra intunecata si pentru a descoperi lumii iubirea nemarginita a lui Dumnezeu, Domnul Isus a venit sa traiasca printre oameni.Fiul lui Dumnezeu a venit din ceruri ca sa ne descopere pe Tatal. “Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu