vineri, 6 februarie 2009

STRIGARE

Isuse,dis-de-dimineata te strig
Vreau sa-ti spun tot ce simt.
Am fost hulit si batjocorit
S i de oameni mereu urmarit.

Lacrimile imi curg pe obraz
Caci ma doare al meu necaz
Zi si noapte strig ne'ncetat
Spre tronul Tau glorificat.

Strig cu durere si amaraciune
Caci n-am la cine spune
Al meu necaz,a mea durere
Isuse ,da-mi Tu putere.

Toarna Tu din harul Tau
Ca sa pot lauda numele Tau
Cu tot ce am,cu tot ce sunt
Iti multumesc Isuse scump.

3 comentarii:

  1. Iisus se scrie cu 2 de ii stii ce inseamna numai cu un i?

    RăspundețiȘtergere
  2. depinde de religie.....Iisus scriu cei de religia crestin-ortodoxa

    RăspundețiȘtergere
  3. Unii vad in grafierea numelui lui Isus cu doi “i” marca adevaratei religii. Altii, o dovada a lipsei de cooperare si de respect fata de normele elementare ale limbii romane… unde este adevarul? Cum se scrie totusi corect - atat din punctul de vedere al normelor lingvistice romanesti, cat si din cel al acuratetii teologice? Isus cu un singur “i”, sau Iisus (cu doi “i”)?
    Partizanii scrierii lui Iisus cu doi “i” aduc drept argumente urmatoarele lucruri: in primul rand, acuratetea fata de termenul sursa, de etimonul grecesc al lui Iisus, iar in al doilea rand, faptul ca, in limba greaca, Isus cu un singur “i” ar insemna “magar”. Sa le luam pe rand…
    In limba greaca, termenul folosit pentru numele Mantuitorului este Iesous Christos - deci cu Ie, nu cu “ii”; admitem insa ca e-ul scurt poate fi citit si ca “i” uneori; mai mult chiar, in greaca vorbita astazi, acel e scurt este citit i.
    Intrebarea care se ridica insa aici, daca tot incercam sa fim atat de scrupulosi in privinta fidelitatii fata de limba sursa a Noului Testament, este: de ce nu scriem si Cristos/ Hristos/ Christos cu Ch, de vreme ce litera initiala a acestui cuvant este echivalentul lui “Chi” din romana? Pe acelasi principiu, de ce nu spunem si Petros, in loc de Petru, Mateion in loc de Matei, Ioanes sau Ioanis in loc de Ioan, Iacoboi, in loc de Iacov s.a.m.d.? De ce in unele cazuri aplicam acest principiu, iar in altele nu?

    RăspundețiȘtergere